Előnyei és hátrányai a multifokális kontaktlencséknek

Az emberi szem alakja elég bonyolult és gyakran tárgyát képezi a nem megfelelő működésnek, amit nehéz megelőzni, úgymint a presbyopia, a látás egy hibája korhoz kötött, ami a közelben lévő dolgok nem megfelelő érzékelését eredményezi. Asztigmatikus, myopia és hyperopia egyéb hibák, amik kötődnek a korhoz a presbyopia-val együtt. A multifokális kontaktlencsék a legjobb megoldás az előbb említett látáshibákra.

A multifokális kontaktlencsék, csakúgy mint a progresszív kontaktlencsék három részből állnak. A felső részt úgy alakították ki, hogy biztosítsa az éles látást távolra. A középső részt, mint a progresszív csatornát úgy tervezték, hogy biztosítsa az éles látást közép távolságra.
Az alsó rész lehetővé teszi az újság és könyv olvasást, tehát biztosítja az éles látást közelre is.

Előnyei a multifokális kontaktlencséknek

A multifokális kontaktlencsék legfőbb előnye a látás hibáinak javítása -8 és +8 dioptria között, ami kötődik az astigmatism –hoz. Ez teszi a multifokális kontaktlencséket nagyon népszerűnek a használók között. Ezek a kontaktlencsék nagyon kényelmes ezért a használó nem is érzi, hogy egy háromrészes lencsét használ. A multifokális kontaktlencsék tisztábbak, mint a hasonló kontaktlencsék, így a határok a lencse különböző részei között nem rontja a használó külső megjelenését.

Továbbá a multifokális kontaktlencsék használatával nem szükséges két szemüveget váltogatni a közel és a távollátáshoz. A multifokális kontaktlencsék azok számára is megfelelő, akik száraz szem szindrómától szenvednek. Általában a kontaktlencsék a szemgolyó szárazságához és fájó vörösödéshez vezet. Habár a multifokális kontaktlencsék el vannak látva egy magas fokú hidratálással, mert egy hozzáadott nedvesítő rendszer teszi a szemet folyamatosan nedvessé és hidratálttá.

A legjobb progresszív lencsék