A kontaktlencsék napi tisztítása sok időt vesz igénybe?

A kontaktlencsék napi ápolása nagyon fontos része a kontaktlencse viselők életének, habár úgy tűnhet sok időbe telik, egyáltalán nem időigényes, mivel csak néhány percet jelent a mindennapok során. A rendszeres, szisztematikus kontaktlencse ápolás biztosítja a szemek épségét.

Fontos, hogy megfelelő folyadékot válasszunk szakértő segítségével. Az ápolófolyadékok nem csak tisztítják a kontaktlencsét a szennyeződésektől, hanem jó állapotban is tartják. A kontaktlencsék megfelelő ápolásához a kontaktlencsét át kell öblíteni kontaktlencse folyadékkal egy kontaktlencse tartóban. A fenti eljárást kontaktlencse viselés előtt és után is meg kell ismételni. Webáruházunkban elérhető több féle ápolófolyadék és kontaktlencse tartó is, így minden szükséges kiegészítőt beszerezhet azonnal a kontaktlencsék napi tisztításához.

A megtisztított kontaktlencsét

Először is, a kontaktlencse behelyezése előtt alaposan kezet kell mosni. Ezután a kontaktlencsét a tenyerébe kell helyezni, néhány csepp folyadékot kell csöpögtetni a kézbe, és ezután alaposan át kell dörzsölni, így eltüntetve a szennyeződéseket. A megtisztított kontaktlencsét folyadékban kell tárolni kontaktlencse tartóban. Fontos, hogy ne használjuk újra a régi folyadékot.
A napi kontaktlencsék nem igényelnek mindennapos tisztítást.